Stopp! Min kropp! lär barn att sätta gränser

Under Stopp! Min kropp!-veckan lyfter Rädda Barnen fram vikten av att prata om kroppen, känslor och gränser för att barn ska känna sig trygga med att berätta för vuxna om något inte känns bra. Som en del av kampanjen publicerar Rädda Barnen filmer riktade till barn i åldern 6-9 år, som innehåller tips på sådant som kan vara bra att tänka på kring trygghet på nätet, att berätta om dåliga hemligheter eller att prata om frågorna inom idrotten och föreningslivet. Klicka här för att läsa mer och gå direkt till filmerna.

Stopp! Min kropp!-veckan inleddes också med en digital konferens som ska inspirera vuxna till att prata med barn om kroppen, känslor och gränser. Konferensen består av fyra digitala seminarier som går att se i efterhand. Klicka här för att läsa mer och gå direkt till seminarierna.

I ett reportage från Sveriges Radio kan du höra mer om vad ett antal högstadieelever själva tycker om begreppet Stopp! Min kropp!, ett koncept som de är uppvuxna med och som har funnits under hela deras skoltid. Klicka här för att komma till reportaget.