Hem > Våra projekt och material > Sex, unga och skolans roll

Sex, unga och skolans roll

Sex, unga och skolans roll

Sedan 2008 har vi på SRHR.se (Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa och Pedagogiskt Centrum) arrangerat den årliga konferensen Sex, unga och skolans roll. Konferensen har haft olika teman varje år men utgår alltid från sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Det är en heldag med föreläsningar, seminarier, utställare och mingel som  riktar sig till personal som arbetar med unga inom skola och hälso- och sjukvård i hela Västra Götaland.  

Efter 10 år tar vi nu ett kliv framåt och ger Sex, unga och skolans roll en ny inriktning, nytt innehåll. För första gången blir konferensen också nationell.

Den 15 mars 2019 anordnas Sex, unga och skolans rolls allra första rikskonferens. Temat är ”Så skapar vi en svensk sex- och samlevnadsundervisning i världsklass” och utgångspunkten för programmet är den granskning av sex- och samlevnadsundervisningen som gjorts av Skolinspektionen.

Dagen kommer att innehålla föreläsningar från olika experter inom området och är ett unikt tillfälle för bland annat lärare, skolledare, representanter för elevhälsan och personal från ungdomsmottagning att utbyta erfarenheter med kollegor från hela landet. I och med satsningen på rikskonferensen kommer det i år inte att erbjudas någon konferens under hösten.

Spara datumet 15 mars 2019 i din kalender. Mer information om rikskonferensen och programmet kommer efter sommaren. För att vara säker på att få inbjudan till konferensen direkt i din inkorg kan du prenumerera på information från oss här.

Sex, unga och skolans roll 2017 from Pedagogiskt Centrum on Vimeo.

Kontakt: pedagogisktcentrum@grkom.se